Bestuur

Algemene Vergadering

De aandeelhouders van DEME worden uitgenodigd om de algemene aandeelhoudersvergaderingen bij te wonen en hun aandeelhoudersrechten uit te oefenen.

De jaarlijkse algemene vergadering van DEME wordt gehouden op de derde woensdag van mei om 14 uur. Aandeelhouders kunnen de vergadering normaal gezien persoonlijk bijwonen, schriftelijke steminstructies geven of bij volmacht stemmen.

De regels betreffende de algemene vergaderingen en de voornaamste rechten en plichten van de aandeelhouders worden nader toegelicht in de statuten van de vennootschap.

Alle nodige informatie en documenten om de algemene vergadering bij te wonen of bij volmacht deel te nemen, alsook de resultaten van vorige algemene vergaderingen vindt u hier.

Jaarlijkse Algemene Vergadering op 15 mei 2024

De Raad van Bestuur nodigt de aandeelhouders uit op de jaarlijkse algemene vergadering die zal worden gehouden op woensdag 15 mei 2024 om 14.00 uur in de Royal Yacht Club Belgium, Thonetlaan 133, 2050 Zwijndrecht. De aandeelhouders zijn welkom vanaf 13.00u om de toegangsformaliteiten tot de vergadering te faciliteren.

Bedrijfsstructuur

Raad van Bestuur

1. Luc Bertrand (º1951, Belg) - Voorzitter, niet-uitvoerend bestuurder

Luc Bertrand studeerde in 1974 af als handelsingenieur (KU Leuven). Hij begon zijn carrière bij Bankers Trust, als Vice-President en Regional Sales Manager, Northern Europe. Hij is bestuurder bij Ackermans & van Haaren sinds 1985, waar hij in 1986 aantrad als financieel directeur en voorzitter was van het directiecomité van 1990 tot 2016. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Ackermans & van Haaren, CFE en SIPEF (voorafgaand aan de Partiële Splitsing was hij tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van DEME NV) en bestuurder van Delen Private Bank, JM Finn, Bank J. Van Breda & C° en Verdant Bioscience. Hij is ook voorzitter van het Duve Instituut en Middelheim Promotors, lid van een aantal andere raden van bestuur van vzw's en openbare instellingen, zoals Museum Mayer van den Bergh en Europalia, lid van de raad van toezicht van Guberna en lid van het algemeen bestuur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

2. John-Eric Bertrand (º1977, Belg) - Niet-uitvoerend bestuurder

Co-CEO van Ackermans & van Haaren. Na zijn studies als handelsingenieur (UCL - 2001) behaalde John-Eric Bertrand een master in internationaal management (CEMS - 2002) en een MBA (Insead - 2006). Hij werkte bij Roland Berger als senior consultant en bij Deloitte als senior auditor en trad in 2008 in dienst bij Ackermans & van Haaren als investment manager. Hij is lid van de Raad van Bestuur van o.a. CFE, Telemond Groep, Agidens.

3. Luc Vandenbulcke (º1971, Belg) – CEO, uitvoerend bestuurder

Luc Vandenbulcke studeerde in 1994 af als Burgerlijk Ingenieur aan de Katholieke Universiteit van Leuven. In 1996 behaalde hij een Master na Master als Maritiem Ingenieur aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië in Barcelona, Spanje. Hij begon zijn loopbaan in 1998 als Project Engineer voor Hydro Soil Services, onderdeel van DEME. In volgende functies werkte Luc Vandenbulcke aan projecten in verschillende Europese landen. Hij is de oprichter en CEO van GeoSea NV (momenteel bekend als DEME Offshore Holding NV), een snelgroeiende entiteit binnen de DEME-groep die een pionier is in de bouw van offshore windenergieparken. Op 1 januari 2019 werd Luc Vandenbulcke CEO van DEME NV.

4. Tom Bamelis (º1966, Belg) - Niet-uitvoerend bestuurder

Lid van het directiecomité en CFO van Ackermans & van Haaren. Na zijn studies handelsingenieur (KU Leuven - 1988) behaalde Tom Bamelis ook een master in financieel management (VLEKHO -1991). Hij vervoegde Touche Ross (nu Deloitte) en later Groupe Bruxelles Lambert. Tom Bamelis vervoegde Ackermans & van Haaren in 1999. Hij is lid van de Raad van Bestuur van o.a. Delen Private Bank, SIPEF, Turbo’s Hout Group, Van Moer Logistics, EMG.

5. Piet Dejonghe (º1966, Belg) - Niet-uitvoerend bestuurder

Co-CEO van Ackermans & van Haaren. Na zijn studies rechten (KU Leuven - 1989) behaalde Piet Dejonghe een postgraduaat management (KU Leuven - 1990) en een MBA (Insead - 1993). Hij werkte als advocaat voor Loeff Claeys Verbeke (nu Allen & Overy) en als consultant voor Boston Consulting Group. Piet Dejonghe vervoegde Ackermans & van Haaren als vermogensbeheerder in 1995. Hij is lid van de Raad van Bestuur van o.a. CFE, Delen Private Bank, Bank J. Van Breda & C° en Nextensa.

6. Koen Janssen (° 1970, Belg) - Niet-uitvoerend bestuurder

Lid van het directiecomité van Ackermans & van Haaren. Na zijn studies burgerlijk ingenieur elektromechanica (KU Leuven, 1993) behaalde Koen Janssen ook een MBA (IEFSI, Frankrijk 1994). Hij werkte bij Recticel, ING Investment Banking en ING Private Equity, voordat hij in 2001 bij Ackermans & van Haaren als investment manager aan de slag ging. Hij is lid van de Raad van Bestuur van o.a. CFE, Green Offshore, Rent-A-Port en Biolectric.

7. Christian Labeyrie (°1956, Frans) - Niet-uitvoerend bestuurder.

Christian Labeyrie is Executive Vice-President en Chief Financial Officer van de VINCI-groep en lid van het directiecomité. Voordat hij in 1990 bij VINCI in dienst trad, bekleedde hij verschillende functies in de groepen Rhône-Poulenc en Schlumberger. Hij begon zijn carrière in de banksector. Christian Labeyrie is afgestudeerd aan HEC, de Escuela Superior de Administración de Empresas (Barcelona) en McGill University (Canada), en heeft een DECS-diploma (advanced accounting degree). Hij is een Chevalier van het Légion d'Honneur en een Chevalier van de Ordre National du Mérite. Gehouden mandaten: a. Beursgenoteerde ondernemingen: - Lid van het directiecomité van de VINCI Groep b. Niet-beursgenoteerde ondernemingen: Lid van de Raad van Toezicht van VINCI Deutschland - Bestuurder van Arcour - Bestuurder van Consortium Stade de France - Bestuurder van VFI - Bestuurder van SMABTP - Lid van het directiecomité van Lima Expesa (Limex) - Voorzitter van ASF Holding - Voorzitter van Cofiroute Holding - Manager van SCCV CESAIRE-LES GROUES - Manager van SCCV HEBERT-LES GROUES - Vaste vertegenwoordiger van VINCI Innovation in de Raad van Bestuur van ASF.

8. Leen Geirnaerdt (° 1974, Belg) - Onafhankelijk Bestuurder

Na haar studie toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, begon Leen Geirnaerdt haar professionele loopbaan bij PricewaterhouseCoopers (PwC), waar ze zes jaar in de auditing werkte. Daarna stapte ze over naar Solvus Resource Group, een Belgisch beursgenoteerde vennootschap waar ze de functie van corporate controller bekleedde. Nadat Solvus Resource Group werd overgenomen door het Nederlandse beursgenoteerde USG People NV, werd Leen Geirnaerdt benoemd tot bestuurder van het Belgische Shared Services Center en vervolgens in 2010 tot Chief Financial Officer in Nederland. Na de overname door de Japanse groep Recruit werd ze in 2016 benoemd tot global CFO van Recruit Global Staffing. Van mei 2019 tot november 2021 was Leen Geirnaerdt CFO van Bpost. Leen Geirnaerdt was ook Bestuurder, Voorzitter van het Risicocomité en Lid van het Auditcomité van Bpost bank van maart 2020 tot november 2021. Leen Geirnaerdt is momenteel lid van de Raad van Bestuur van H.Essers.

9. Kerstin Konradsson (°1967, Zweeds) - Onafhankelijk bestuurder

Kerstin Konradsson heeft een Master of Science in Metallurgie behaald aan het Royal Institute of Technology, waar ze in 1991 afstudeerde. Ze begon haar carrière bij SSAB AB, een Zweeds beursgenoteerd staalbedrijf waar ze verschillende managementfuncties bekleedde voordat ze overstapte naar Åkers AB als President Åkers Cast Rolls Europa & Azië in 2007. In 2012 werd ze President van Boliden Smelters, een Zweedse producent van onedele metalen. Ze was bestuurslid en lid van het auditcomité van de private Zweedse metaalpoederproducent Höganäs AB en is sinds 2021 o.a. onafhankelijk bestuurslid van Sibelco NV en sinds 2022 bestuurslid van de Zweedse roestvast speciaalstaalproducent Sandvik Materials Technology (SMT) AB. In zowel Sibelco als SMT is zij lid van het remuneratiecomité en in Sibelco tevens voorzitter van het duurzaamheidscomité.

10. Karena Cancilleri (Italiaans) - Onafhankelijk bestuurder

Karena Cancilleri heeft een masterdiploma in scheikunde (University of Turin, Italië, 1991) en een MBA van Strathclyde Graduate Business School van Glasgow in het Verenigd Koninkrijk (2004). Ze heeft een staat van dienst van meer dan 25 jaar in de chemische- (elastomeren en kunststoffen), textiel- (hygiëne, vloerbekleding en automobiel) en metaalindustrieën in zowel private equity, beursgenoteerde als familiebedrijven. Mevrouw Cancilleri is momenteel President-Foundry Technologies bij Vesuvius Plc. en bekleedde eerder de functie 
van Vice President-Engineered Products bij Beaulieu International Group NV, Director - Hygiene Products bij FiberVisions Corp., Business Manager bij Kraton Polymers LLC en Sales Manager bij Shell Chemicals LP. 

Executief Comité

Luc Vandenbulcke (º1971, Belg) – CEO, uitvoerend bestuurder

Luc Vandenbulcke studeerde in 1994 af als Burgerlijk Ingenieur aan de Katholieke Universiteit van Leuven. In 1996 behaalde hij een Master na Master als Maritiem Ingenieur aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië in Barcelona, Spanje. Hij begon zijn loopbaan in 1998 als Project Engineer voor Hydro Soil Services, onderdeel van DEME. In volgende functies werkte Luc Vandenbulcke aan projecten in verschillende Europese landen. Hij is de oprichter en CEO van GeoSea NV (momenteel bekend als DEME Offshore Holding NV), een snelgroeiende entiteit binnen de DEME-groep die een pionier is in de bouw van offshore windenergieparken. Op 1 januari 2019 werd Luc Vandenbulcke CEO van DEME NV.

Hugo Bouvy (º1970, Nederlands) – Dagelijks bestuurder – Offshore energie

Hugo Bouvy is afgestudeerd als Burgerlijk Ingenieur aan de Technische Universiteit Delft, waar hij ook een diploma in Offshore Engineering heeft behaald. Hij begon zijn carrière als Installation and Project Engineer op verschillende locaties in de Golf van Mexico. Hugo Bouvy was Area Manager voor de baggeractiviteitenlijn van DEME in het Indiase subcontinent en in het Midden-Oosten. In 2011 werd hij lid van het DEME Management Team en werd hij bestuurder van verschillende entiteiten binnen DEME. Sinds 2019 is hij lid van het directiecomité van DEME NV. 

Eric Tancré (º1960, Belg) – Dagelijks bestuurder – Dredging / Dagelijks bestuurder – Infra

Eric Tancré studeerde in 1983 magna cum laude af als Burgerlijk Ingenieur aan de Katholieke Universiteit Louvain (U.C.L.). Hij was korte tijd assistent-professor aan dezelfde universiteit voordat hij bij FRANKI SA begon. In 1993 begon hij te werken voor DEME, voor de dochteronderneming Ecoterres SA als Operations Manager. In 2000 werd hij Area Manager van Noord-Europese landen voor Dredging International NV waar hij commerciële en operationele verantwoordelijkheden had. In 2006 werd hij lid van het DEME Management Team en in 2018 werd hij benoemd tot Area Director van Europa en General Manager van de Infra Marine-activiteiten binnen DEME. Een jaar later werd hij lid van het directiecomité van DEME NV.

Christopher Iwens (º1968, Belg) – Dagelijks bestuurder - Dredging

Christopher Iwens studeerde in 1992 af als Master of Science in Environmental Sanitation aan de Universiteit van Gent. Hij begon zijn professionele carrière in de milieusector voordat hij in 1997 bij DEME aan de slag ging. Na verschillende operationele managementfuncties op projecten in België, Afrika en Duitsland, leidde hij de expansie van DEME’s activiteiten in bagger- en offshore hernieuwbare energie in Duitsland en Noord-Europa in verschillende managementfuncties en als directeur van een aantal dochterondernemingen binnen DEME. In 2020 werd hij Area Director voor Asia Pacific op zich en lid van het DEME Management Team. In 2023 werd hij benoemd tot Managing Director Dredging en lid van het Directiecomité van DEME NV.

 

Auditcomité

Tom Bamelis, Leen Geirnaerdt, Christian Labeyrie en Koen Janssen

Remuneratiecomité

Luc Bertrand, Leen Geirnaerdt  en Kerstin Konradsson

Corporate documents